org_dsc05563.

Sommerhilsen

Her finner du sommerhilsen fra ungdomspastoren

Hei alle sammen!

 

Det nærmer seg sommer og en slags sesongslutt for kirka vår. Det har vært en annerledes sesong. Vi går inn i sommeren med et håp om tilnærmet normale tider til høsten med flere treffpunkter som menighet enn det har vært i vår. Vi i staben jobber så godt vi kan for å lage treffpunkter, for vi savner dere. 

Inn mot sommeren vil jeg minne deg om Salme 139. Dette er en av de mest kjente salmene, og den har vokst på meg i det siste. Jeg vil dele noen tanker og noen av de er hentet fra boka «Arven etter Edin – veien videre». Vers 1-12 i salmen går som følgende:

Herre, du ransaker meg og du vet –
     2 du vet om jeg sitter eller står,
          på lang avstand kjenner du mine tanker.
     3 Om jeg går eller ligger, ser du det,
          du kjenner alle mine veier.
     4 Før jeg har et ord på tungen, Herre,
          kjenner du det fullt ut.
     5 Bakfra og forfra omgir du meg,
          du har lagt din hånd på meg.
     6 Det er et under jeg ikke forstår,
          det er så høyt at jeg ikke kan fatte det.


    7 Hvor skulle jeg gå fra din pust,
          hvor kunne jeg flykte fra ditt ansikt?
     8 Stiger jeg opp til himmelen, er du der,
          legger jeg meg i dødsriket, er du der.
     9 Tar jeg soloppgangens vinger
          og slår meg ned der havet ender,
    10 da fører din hånd meg også der,
          din høyre hånd holder meg fast.
    11 Jeg kan si: «La mørket skjule meg
          og lyset omkring meg bli natt.»
    12 Men mørket er ikke mørkt for deg,
          natten er lys som dagen, mørket er som lyset.

I salmen beskriver David et dypt intimt forhold mellom du-et og jeg-et i teksten. Du-et er Gud, og David er jeg-et. Det er naturlig å sette seg selv inn i jeg-ets posisjon. Du-et vet og kjenner jeg-et i alle situasjoner. Vi har kanskje blitt bedre kjent med oss selv i korona-krisen. Men noen ganger tror jeg at Gud kjenner oss bedre enn vi gjør selv. David understreker også i vers to at du-et vet, han vet, om jeg-et sitter eller står. Gud kjenner våre tanker, våre følelser, våre lengsler, våre gleder og sorger. Gud vet hvordan du har det og han kjenner din situasjon. 

Ta det med deg inn i sommeren. 

En annen hilsen jeg vil gi dere fra denne salmen er at selv når jeg-et beveger seg mot ytterkantene av tilværelsen sånn som «himmelen», «dødsriket», «der havet ender», i «mørket» og «da jeg var et foster» så er du-et med. Du-et er allestedsnærværende, konstant og større enn noen bevegelse. Det er ikke alltid at følelser eller opplevelser samsvarer med virkeligheten. Kanskje oppleves Gud fjern. Det er vondt når man vil være nær til han og dette skjer. Likevel tror jeg at virkeligheten er at han er nær. Vi kan slippe taket på han, men han slipper aldri taket på oss. En historie om Edin Løvås er fra et dødsleie i Sverige handler om dette. Det var en mann som tvilte og var usikker på om troen ville holde hele veien til himmelen. «Tänk om jag tappar taget», sa mannen. «Det kan du gjøre, men Gud gjør det ikke», hadde Edin svart.

Ta med deg disse to tankene inn i sommeren: Gud kjenner deg og ditt liv og han slipper ikke taket på deg.

Litt info: Vi hadde menighetsmøte på grendehuset onsdag denne uken, og der ble Stein presentert som vikar for Torbjørg Oline. Han skal fortsette i den jobben han har nå som er menighetsrådgiver i Misjonskirken Norge i 60% og jobbe i YRM i 40%. Han skal ha oppfølging av stab/lederskap og ha ansvar inn mot gudstjenestene og forkynnelsen. Vi i staben gleder oss stort over å ha Stein tilbake, og ser frem mot høstens arbeid.

YRM podden har vært en viktig stemme nå når YRM ikke kunne møtes , og den vil fortsette gjennom hele sommeren. Hver mandag slippes en ny episode! Gjennom sommeren kommer det mange flotte yrmere på besøk i podcasten, anbefales på det varmeste. Hør den på yrm.no/Spotify/Podcast appen!

Ha en velsignet sommer! Jeg gleder meg til å se dere igjen!

 

Isak