untitled-design-3

Litt - Lett - Ofte

Tone Charlotte Reme gir noen tips til hvordan dele hverdagstroen i familien

Det er MYE jeg kunne ha delt i disse tider. Podcaster med gode og viktige taler, Guds trofasthet og håndtrykk i hverdagen, hvileskjær og arbeid, bønneliv, lovsang, selvutvikling, formidling til barna og ungdommen her hjemme midt i alt av pandemi, hormoner, krangler og tankespinn, lengsel etter å dele evangeliet, dårlig tid og god tid, trøtthet og inspirasjon, rytme i kristenlivet etc. etc. Det siste blir nok det viktigste å dra fram akkurat nå. Det som ligger mest framme i panna, i hjerte og som er lett å gjennomføre for hele familien: 

 

tone2

Bibelkort

De velsignede bibelkortene som finnes i mange versjoner. 

NYDE-kortene fra våre egne YRM-rekker og andre typer kort man kan få tak i på VIVO og på nett, gjør Guds kraftfulle ord og løfter svært tilgjengelig i hverdagen. 

Hverdager hvor mye skal gå kjapt og der man må synliggjøre det viktigste midt i virrvarret av info, influensere, nyheter og alle stemmene som roper mot oss fra alle mulige kanter. 

Tre ord rundt disse bibelkortene og bruken av dem hos oss, er at det bør være 

«LITT - LETT og OFTE!» Lommekort - som vi kalte dem i BT - kan være til å ha i lomma, som bordkort ved måltidene, på innersiden av kjøleskapet, ved barnas etterlatenskaper, eller som overraskelse på ungdomsrommet, på toalettet, i matpakken, på en oppredd seng eller i konvolutten på bursdagskortet. 

1tone4

Guds ord

Å gjøre Guds ord tilgjengelig for meg selv og for mine - å spise av Guds ord daglig - er noe man blir avhengig av over tid, noe som styrker vårt indre liv og som gir håp og fred i en forvirret verden og tiden vi er en del av. Hva vi «spiser» ellers overalt på nett, i bøker og podcaster, er med å forme sinnet vårt og tankene våre. Et lite bibelvers trukket fra skålen som står tilgjengelig på kjøkkenbenken, inviterer til å åpne Bibelen oftere for å lese setting og kontekst og gjerne hele kapittelet. Det gir også muligheter for å gå på skattejakt etter flere ord som er «..skjult i mørket og gjemt på hemmelige steder». Jes 45:3 

1160006460_490090675689952_4305891631562475333_n

"30 sekunders"

I denne tiden har vi vært så heldige og fått mye tid sammen som familie. Det har vært ei tid med ulike rytmer og mange endringer fra tid til annen. Det fine med denne a-rytmen i familien vår; i skolearbeid og endrede treningstider, i mangel på/ eller redusert sosial kontakt i det store fellesskapet for alle i husstanden, har vært at det har blitt mer «en - til - en» kontakt og da mulighet for en «30-sekunders», som vi kaller det. 

En «30-sekunders» fra ungdomsandaktsboka mens ungdommen spiser ostesmørbrød til kvelds, eller en kjapp side for 8 - åringen når han spiser frokosten sin, har blitt gulltid for input og en kjapp bønn sammen. For «Mennesket lever ikke bare av brød, men av hvert ord som kommer fra Guds munn», Matt 4:4. Måltidene, «en - til - en» tid og mat fra Guds ord, er noe som trengs som en fast rytme for å være i balanse i kropp og sjel, tanke og følelse. Dette ønsker vi så veldig at barna og ungdommene våre skal erfare at er en livsnødvendighet i livene våre i alle faser og til alle tider. 

Vi trenger å vite hva som står i Guds ord og lære og huske og grunne på dem. For disse Guds ord, holder gjennom alt! I 5. Mos 6. 6-7 står det: «Disse ordene som jeg byr deg i dag, skal du gjemme i ditt hjerte. Og du skal innprente dem i dine barn. Du skal tale om dem når du sitter i ditt hus, når du går på veien, når du legger deg, og når du står opp.» Derfor strekker vi oss etter disse tre ordene i vår familie: LITT - LETT - og OFTE 📖🍞🚰✝️🌱🙏