se,-jeg-gjor-noe-nytt

Se, jeg gjør noe nytt

Hanne Håland; Om Jesaja, våren og hverdagslivet med Jesus.

Merker du det ikke? Nei, egentlig ikke. Det er helt i orden!

Mens tankene mine og jeg gikk på tur i skogen i dag, ramlet dette bibelverset inn i hodet mitt:

”Se, jeg gjør noe nytt. Nå spirer det fram. Merker dere det ikke? Ja, jeg legger vei i ørkenen, elver i ødemarken” Jes.43.19 

For i likhet med mange andre er jeg innom skogen noen dager i uka. Og akkurat nå, helt i begynnelsen av våren, er det både is, gjørme, vakkert, fælt, kaldt, varmt og rotete i skogen. 

 

se,-jeg-gjor-noe-nytt-2

Isen synger

Isen synger (det høres mer ut som den klager) når den smelter og slipper taket på vannene, røttene på bakken er enten tørre eller sleipe. Og det er ikke lett å vite om gjørmestien er frossen eller om den prøver å spise skoen din. Hadde jeg ikke visst at det er tidlig vår, at om bare noen uker er skogen grønnere enn på lenge, så hadde jeg kanskje ikke trodd det.

6

Guds sannheter

For det er vanskelig å se akkurat nå. Sånn tror jeg det er litt med oss også. Det er ikke sånn at vi alltid kan kjenne, føle og merke hva Gud holder på med i våre egne liv eller rundt oss. Men på samme måte som vi vet at det er vår ute og kan hvile i at det vil spire om litt, kan vi hvile i Guds ord, med sannheter som står fast uavhengig om vi føler det. 

Disse sannhetene må vi til bibelen for å finne. Og når jeg får med meg litt bibel, kan jeg være i skogen og be Gud vise meg sine sannheter og hva han har for denne dagen.

3

La meg få lys

La meg få lys til hjertets øyne (ef.1.18) så jeg kan finne det som ikke er synlig for øyet, men det usynlige (2.kor 4.18) Da løper jeg forbi ”bekker /elver med levende vann” (joh. 7.38), jeg løper forbi røtter og tenker på det å være rotfestet og grunnfestet i kjærlighet (ef, 3.17-19), jeg løper forbi ”liljene”(kanskje blåveis snart) på marken, og ser på fuglene under himmelen (matteus 6.25-33) og vet straks hvor bekymringer skal legges. 

4

La Gud fortelle sin fortelling

Og plutselig har jeg løpt eller gått gjennom en hel tale og vært i bønn: for det er dette som er bønn: å leve hverdagslivet sammen med Jesus. Og la han fortelle sin fortelling om det jeg ser. Så spiller det ikke alltid noen rolle om jeg føler noe fra gang til gang. Men på samme måte som det er viktig å gå i ulendt terreng for å styrke kroppen, trenger vi å gå til bibelen for at Gud kan styrke vårt indre menneske. Dessuten er det gøyere å forstå hva han sier når han snakker til oss.