1design-uten-navn

YRM Fasteaksjon 2021

Bli med å gi til årets innsamlingsaksjon!

På søndag 14.februar går startskuddet for YRM sin fasteaksjon! På fastelavnssøndag feirer vi før fastetiden starter på onsdag og varer fram til og med påskeaften.

Vi som menighet og kirke ønsker i denne perioden å være med å GI og STØTTE prosjekter i COLOMBIA! Vi har derfor utfordret Jon Arne Hoppestad, leder for internasjonal avdeling i Misjonskirken, til å komme med helt konkrete forslag til saker som vi kan bidra inn til. Vi ønsker å hjelpe til med at barn og ungdom i Colombia skal få en bedre hverdag.

Årets YRM Fasteaksjon går derfor til byggeprosjekt ved to av barnskolene vi er med og driver i Colombia:

  • El Paraioso: Bygging av 2 klasserom + 1 bad 
  • Las Moras: Bygging av 2 bad -(se i bildegalleri under-om hvordan det ser ut der nå)

For å få til dette trenger vi å samle inn 50 000 kr,-! Det har vi stor tro på at vi får til!

Vi går gjerne for 75 000 kr,-sølv  og 100 000 kr,- Gull også! 

VIL DU VÆRE MED Å GI til YRM Fasteaksjon 2021? 

Vipps #657857 

Takk for din gave, den er med og hjelper barn i Colombia til å få en bedre hverdag og lysere framtid gjennom å legge til rette for skolegang.

Les mer om YRM´s faste engasjement og støtte til barneskoler i Barranquilla og misjonsarbeidere i Bogotá her:  https://yrm.no/prosjekt

Jesaja 58:6-8

"Nei, dette er fasten jeg har valgt; å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i stykker, å dele ditt brød med sultne og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus. Du skal se til den nakne og kle ham, du skal ikke snu ryggen til dine egne. Da skal lyset bryte fram for deg som morgenrøden, brått skal helbredelsen komme. Din rettferd skal gå foran deg og Herrens herlighet følge etter deg"

 

Her ser du hvordan det ser i dag. I El Paraíso er det en tomt hvor de kan bygge 2 klasserom.  I las Moras vil de redusere kjøkkenet for å lage de 2 badene (Las Moras første og siste bilde).

design-uten-navn-3

Mer om hva Misjonskirken gjør i Colombia

Et av de første ordene du lærer på en reise til Colombia er corazón – hjerte. Colombianere lever med hjertet på utsiden, og selv ikke dyp fattigdom og langvarig konflikt har tatt knekken på livsgleden og gjestfriheten som preger dette folket. Misjonskirken Norge har vært tilstede i Colombia i over 35 år. Vi støtter menighetsarbeid og ulike diakonale prosjekter som drives av lokale misjonskirker og organisasjoner. 

design-uten-navn-2

Fadderprogram

I Colombia støtter vi syv fadderprosjekter som investerer i barn og unge, særlig de barna som står i en sårbar livssituasjon. Vi ønsker å bidra til å utruste neste generasjon til livet videre, og gi håp og framtid til barn og unge i Colombia.

Gjennom prosjektene får barn og unge mat, omsorg og skolehjelp. De får hjelp til å bearbeide vanskelige opplevelser, fritidstilbud og viktigst av alt: de får erfare at de er verdifulle og elsket.

design-uten-navn-4

Hjelp til internflyktninger

Etter Syria er Colombia det landet i verden med flest mennesker på flukt i eget land. Vi jobber for å forvandle bydelen Granizal i Medellín, der mange av dem holder til under svært vanskelige forhold.

Prosjektet hjelper internflyktninger med de verktøyene de trenger for å bedre sin egen livssituasjon.

 page2image56162944

 

design-uten-navn-5

Menighetsplanting

Vår colombianske søsterkirke, FIPEC, satser stort på menighetsplanting slik at stadig nye mennesker kan få høre evangeliet og erfare Guds kjærlighet. Dette krever ledertrening, sunn bibelundervisning og veiledning for menighetsplanterne. Det er særlig imillionbyene Medellín og Cali at denne satsingen foregår.

design-uten-navn-6

Misjonærer og frivillig tjeneste

Vi støtter hovedsakelig lokale arbeidere, men i Colombia har vi og norske misjonærer som bidrar strategisk i menighetsarbeidet og i de sosiale prosjektene. Vi har og et utvekslingsprogram der unge frivillige hvert skoleår reiser til Colombia for å bidra.

Bildene er fra skoleåret 18/19 da Zezag Enieva og Andreas Knapskog var frivillige, og Mona og Odd Bjørge Risanger misjonærer. Skoleåret 19/20 har vi ingen utsendte, men vi håper å sende ut nye misjonærer og frivillige fra neste år.

TUSEN TAKK FOR DIN GAVE!